Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Όταν η διαυγής πόρτα θρυμματίζεται.

ορισμένα πράγματα είναι ειλικρινά τόσο γελοία και αξιολύπητα
και μου προκαλούν αηδία και λύπηση.
ειδικά όταν τα εκφράζουν άτομα που έχω εξιδανικεύσει και που θαυμάζω.

δεν πρόκειται όμως να μπω στη διαδικασία της εκλογίκευσης ξανά, ούτε της δικαιολόγησης προσώπων και καταστάσεων, τουλάχιστον όχι όταν αυτό κοστίζει σε μένα και την συναισθηματική και πνευματική μου ακεραιότητα

αν κάναμε υπαγωγή και των ανθρώπινων σχέσεων σε μία συμπαντική νομοτέλεια αιτιότητας, η αγένεια και η δειλία θα έπρεπε να τιμωρούνται πολύ περισσότερο από τη συναισθηματική πίεση/εκβιασμό, τον εγωισμό και την (κατά τα φαινόμενα πάντα) απληστία.

δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να μιλήσω για άδικη μεταχείριση και για το τι "αξίζει" να συμβεί γιατί αυτό είναι τουλάχιστον αφελές και παιδαριώδες.

για κάποιο λόγο έχω αλλάξει τον τελευταίο καιρό, με άλλαξαν θα ήταν πιο σωστό να πω αλλά σε αυτό θα έρθει ένα τέλος.
δεν ήμουν άλλωστε ποτέ αδύναμος για να γίνω τώρα
πληγώθηκα και κουράστηκα.

3 σχόλια:

  1. Όλοι λίγο πολύ έχουμε πληγωθεί και έχουμε πληγώσει!
    Θύτες και θύματα στην ίδια παρτίδα, εναλλασόμενοι οι ρόλοι κάθε φορά!
    αν τόσο πολύ σας κουράζει και σας καταπονεί ψυχικά να δικαιολογήσετε τα σφάλματα των άλλων προς εσάς, μήπως να κοιτούσατε τα σφάλματα που διαπράξατε εσείς σε κάποιους άλλους και πόσο τους κόστισαν! ίσως τότε να μπορούσατε να δικαιολογήσετε την όποια ανθρώπινη αδυναμία!

    Άλλωστε όλα τα πράγματα λένε πως έχουν πολλές οπτικές! ας βρούμε την ωφελιμότερη και την πιο υγιή!

    τι είναι προτιμότερο; να γίνουμε σκληρότεροι δημιουργόντας μεγαλύτερα προβλήματα σε εμάς τους ίδιους ή απλώς να δικαιολογήσουμε τους άλλους ανθρώπους λέγοντας πως αυτό που έκαναν, που έσφαλαν, είναι έξω από μένα, δηλ δεν θα καθορίσει τη δική μου πορεία συμπεριφοράς!

    συγγνώμη για την πολυλογία!
    δεν θα ξανασυμβεί!

    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν βλέπω τα πράγματα γενικά αλλά ανά περίπτωση. Άλλωστε -δυστυχώς κατά την άποψη μου- είναι πολύ πιο πιθανό να πληγωθούμε από άτομα για τα οποία νοιαζόμαστε παρά να τα πληγώσουμε. Και στο τέλος της ημέρας αυτό που θα μας στιγματίσει περισσότερο και *ευτυχώς* πολλές φορές θα μας αλλάξει και θα μας ξαναγεννήσει είναι η αντιμετώπιση των άλλων προς εμάς. όχι των οποιωνδήποτε "άλλων" αλλά των ατόμων που μας επηρέασαν και που γίναμε ευάλωτοι μπροστά τους.

      Οι ρόλοι αλλάζουν ναι, αλλά αυτό είναι μία γενικότερη διαπίστωση που απλά δείχνει πόσο ωμές και σκληρές μπορούν να γίνουν οι ανθρώπινες σχέσεις. Σε καμία περίπτωση όμως δε σημαίνει πως θα πρέπει να τις αποδιώξουμε από τις ζωές μας και να γίνουμε επιφανειακοί, ούτε να οδηγηθούμε στο ρομαντικό συμπέρασμα πως "τα πράγματα θα έπρεπε να λειτουργούν διαφορετικά" (ξέρεις, μονόκεροι, ροζ συννεφάκια και τα συναφή :P)

      Όσο για την πολυλογία σου, να ξανασυμβεί και θα είναι καλοδεχούμενη (ειδικά όταν έχει βάθος, όπως τώρα!)

      Διαγραφή
    2. διαφωνώ! υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος νοιάζεται κάποιον άλλο, αλλά τον πληγώνει, ίσως όχι ηθελημένα, αλλά άθελά του! (ήταν αυτό που έλεγα πιο πάνω για την ανθρώπινη αδυναμία..!)
      εσείς δηλ. δεν πληγώσατε ποτέ κανέναν;
      και ας προσθέσω και κάτι ακόμη πάνω σε αυτό...
      Δεν νομίζω ότι έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με την ψυχή και τα συναισθήματα του άλλου ανθρώπου, είτε τον νοιάζεται, είτε όχι! αν το έπραττε αυτό θα τον καθιστούσε μη ανθρώπινο ον!
      ...
      Αν κάποιος μας αντιμετωπίσει άσχημα, όπως συνήθως συμβαίνει στις εκάστοτε ανθρώπινες σχέσεις(εξαιτίας της έλλειψης κατανόησης, συμπόνιας, αγάπης, κάθε δηλ. πολύτιμου συναισθήματος), ποια θετική αλλαγή μπορεί να υπάρξει;

      "Μίλησα" γενικά, γιατί μόνο γενικά μπορούσα να "μιλήσω". Δεν γνώριζα ειδικά την περίπτωση ή αν θέλετε, τον λόγο της δημιουργίας αυτής της ανάρτησης και του προβληματισμού..!
      Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποδίωξη, διότι δεν είναι δυνατή! Κανένας κοσμικός άνθρωπος δεν βαστάει την μοναξιά!
      -Η επιφάνεια πάντα με τρόμαζε..! -
      Τα πράγματα σαφώς και θα έπρεπε να λειτουργούν διαφορετικά, ποιος σας είπε όμως ότι θα γίνονταν καλύτερα με τους μονόκερους & με τις καλές νονές-νεράιδες ή με τον "πρίγκηπα";;


      ...μου δώσατε το ελεύθερο γι αυτό & μακρηγόρησα!


      Διαγραφή